Miért fontos a klímaberendezések karbantartása?

A klímák karbantartása alapvető fontosságú! Vannak, akik azt gondolják, hogy elég, ha néha leporolják a beltéri egység szűrőjét, és kész. Még a karbantartási díjat is megspórolják.
Tévednek!
A klímák garanciája csak akkor érvényes, ha a karbantartásokat arra jogosult szakszerviz végzi. A nagyobb értékű berendezések több éves garanciával rendelkeznek, kár lenne ezt eldobni, hisz hiba esetén a szakember teljesen ingyen javítja meg a készüléket.
Lényeges néha Önöknek is ellenőrizni a szűrőbetétet, és ha kell leporolni, lemosni, hisz az a szűrő védi a beltériben levő motort és egyéb alkatrészeket mechanikailag.
De a szűrő tisztítása önmagában nem elég!
A szakszerű fertőtlenítés elengedhetetlen a hosszú távú egészséges működéshez!
A klímaberendezések önmagukban nem károsak az egészségre, ha azok megfelelően vannak méretezve és a megfelelő helyre vannak szerelve, de működésük folyamán számos egészségkárosító probléma okozói lehetnek, ha elmarad a szakszerű tisztításuk, fertőtlenítésük!
A tisztítás hiányát előbb utóbb észrevesszük!
A készülék bekapcsolásakor kiáradó kellemetlen büdös, poshadt szag már azt jelzi, hogy a készülékben elszaporodtak a gomba és penésztelepek. Ezek jól látszanak a klíma szétszedésekor is, de van, ami csak mikroszkópon keresztül látható. Különböző baktériumok is megtelepedhetnek a készülék hűtőbordáin és cseppvíz tálcáján. A legismertebb, kifejezetten a légkondicionálókhoz köthető baktériumtörzs a legionella, amely A- típusú tüdőgyulladást okoz, ami az esetek 10%-ban halálos kimenetelű!
A szennyeződések következménye tehát, a kellemetlen szagokon túl komoly egészségi kockázat is. Mivel a klímák többnyire a helyiségek levegőjét keringtetik vissza ezért a koszos klíma folyamatosan terheli szervezetünket, immunrendszerünket, nyálkahártyánkat, szemünket. A légúti megbetegedések a munkavállalók 30%-át akadályozza meg a munkája elvégzésében, ami jelentős kiesést jelent a munkaadónak is. Sőt a tiszta klíma hatékonyabban működik, kevesebb áramot fogyaszt, így a karbantartási díj nagy része a villanyszámlában megtérül.
Vállaljuk mások által felszerelt klímaberendezések tisztítását, fertőtlenítését is!
Hívjon minket!

Kérje ingyenes ajánlatunkat!

>>> vissza <<<


Mobil:        06 20/203-1577
Klima Lux 99 Kft.